Google Drive: Linux vs Windows

Dalam berjaga-jaga awak tetap terkena. Google Drive tak ada dalam Linux (Elementary OS). Kalau nak upload/download semua hentam dengan Epiphany jer lah. Dalam Windows ada app nyer. Google advice suruh install. Lepas tu lah awak terkena bala.

Bila Google Drive ada dalam Windows, dia akan sentiasa sync untuk update content dalam tu. Kalau fail kecik-kecik lantak dia lah. Tapi bila sekali ada penambahan fail yang besar tara-tara dinosaur, memang matilah…

  1. Google Drive akan auto-sync dengan server untuk update content dalam Drive di PC. Fail awak besar-besar, memang habislah data awak dalam tak sedar.
  2. Masa sync awak nak browse pun jadi lembap macam keldai sakit telur. Berjanggut nak loading satu page.

Moral story. Segeralah uninstall Google Drive dari Windows dan bersyukurlah Google Drive tak ada dalam Loki a.k.a Elementary OS a.k.a Linux.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s